Als je zo op internet, Instagram, Twitter en Facebook rondkijkt, lijkt het wel alsof diëten voor vrouwen uit is. Was het vroeger calorieën tellen wat de klok sloeg en werd het boekje van de Weight Watchers er op na geslagen om te kijken hoeveel punten een krentenbol is, nu word je overal geconfronteerd met mensen die selfies maken in de sportschool, op Facebook een foto delen van hun hardloopresultaten of trots een filmpje op Instagram zetten waarbij te zien is hoe ze druk in de weer zijn met gewichten. Met daarbij vaak de uitspraak ‘Strong is the new skinny’.

Dus bewegen lijkt tegenwoordig de manier te zijn om het lichaam van je dromen te krijgen. Hier zit natuurlijk wat in. Want alleen letten op wat je eet werkt niet als je niet beweegt. We weten allemaal dat bewegen gezond is voor je lichaam. Maar letten op wat je eet blijft natuurlijk belangrijk. En dat zie je ook terug op social media. Want vaak worden deze foto’s van sportieve prestaties gecombineerd met foto’s van gezonde maaltijden, waarbij alles wel superfood lijkt te zijn. Van granaatappelpitjes tot quinoa en van havermout tot avocado. Iedereen die met een gezonde levensstijl bezig is, lijkt ook te weten wat gezond is.

Websites over meer bewegen en gezond eten zijn dan ook overal te vinden. Ben je hierin geïnteresseerd en wil je er meer over weten? We zetten een paar websites over een healthy lifestyle voor je op een rijtje.

Base Body Babes
www.basebodybabes.com

Twee zussen uit Australië die allebei werken als personal trainer. Hun website is vooral gericht op fitness.

Amanda Bisk
www.amandabisk.com
Deze voormalig polsstokhoogspringster is nadat ze gestopt is als professioneel atleet een blog begonnen over gezond eten en beweging.

Annemerel
www.annemerel.nl
Annemerel heeft één passie, en dat is hardlopen. Op haar blog deelt ze alles rondom hardlopen, vertelt ze over de wedstrijden die ze loopt en deelt ze regelmatig gezonde recepten.

Daisy – I Love Health
www.Ilovehealth.nl
Daisy schrijft op I Love Health over hardlopen, yoga, reizen en gezonde voeding. Ook heeft ze een boek uitgebracht over dezelfde onderwerpen.

Rens Kroes
www.renskroes.com
Rens Kroes is inmiddels bijna net zo beroemd als Doutzen (ja, ze is de zus van). Ze werkt als health coach en je vindt op haar website veel informatie over eten en bewegen. En veel recepten met powerfood.

De Groene Meisjes
www.degroenemeisjes.nl
Als je geïnteresseerd bent in veganistisch eten, ben je bij de Groene Meisjes aan het juiste adres. Jamie en Merel laten je zien hoe je op een leuke en hippe manier je leven groener kan maken.