Een paar kilo afvallen met een eiwitshake, waar moet je op letten?

Afvallen met eiwitshakes; het lijkt de meest geweldige oplossing, je vervangt gewoon even twee maaltijden per dag voor een shake, eet daarnaast een gezonde maaltijd en de kilo’s vliegen eraf. Dit kan in de praktijk wel zo werken, maar zal in de meeste gevallen toch net even anders gaan. Wanneer je namelijk een verkeerde eiwitshake kiest zal dit net even anders gaan.

Een aantal dingen waar je op moet letten zijn de volgende; kies een eiwitshake die gemaakt is om mee af te vallen. Er zijn ook dieet shakes die voor 90% uit eiwitten bestaan, denk niet hoe meer eiwitten hoe meer ik af zal vallen want zo werkt het dan juist net niet. Wanneer je deze shakes zou gaan gebruiken op de manieren waar een maaltijd shake voor gemaakt is, dan heb je grote kans dat je je spieren gaat verteren omdat je lichaam voedsel nodig heeft, of dat je zelfs aan zult komen omdat je lichaam elke kans aanpakt om voedingstoffen op te slaan die je binnen krijgt. Kies een shake die gemaakt is om bij af te vallen en neem er niet eentje die voor duursporters ontwikkeld is.

Zorg dat je je research gedaan hebt, het is belangrijk dat je een eiwitshake uitzoekt die laag is in suikers, hoog is in de proteïne, weinig vetten en voldoende vezels bevat. Wanneer je nog nooit eerder gebruik hebt gemaakt van maaltijdvervangers om af te vallen kan het een vreemd idee zijn om twee maaltijden per dag te vervangen met een shake, maar dit went vrij snel. Je kunt de eerste paar dagen nog een licht honger gevoel hebben of de neiging om te snacken; zorg dat je daarom ook een aantal producten naast je eiwitshake bestelt die die behoefte kunnen vervullen. Afvallen hoeft niet moeilijk te zijn als je maar de juiste keuzes maakt.

proteine shakes