Wie eiwitdieet hoort zal in de meeste gevallen denken aan een dieet waarbij je alleen nog maar maaltijd vervangende proteïne shakes kunt drinken. Dat klopt ten dele, veel mensen die een eiwitdieet gaan volgen doen dit met behulp van deze shakes. Toch hoef je hier in de meeste gevallen geen drie shakes per dag van te nemen en in een later stadium van het dieet neem je er in de meeste gevallen nog maar eentje. Ook kan het voorkomen dat mensen als ze niet meer diëten alsnog regelmatig een eiwitshake gebruiken, dit kan zijn omdat ze hun gewicht willen controleren maar kan ook zijn omdat ze slecht ontbijten en via die shake wel alles binnenkrijgen wat benodigd is om je dag goed te starten.

Wanneer je de knop omgezet hebt en een eiwitdieet gaat volgen is het handig om de eerste paar dagen wel te starten met het drinken van drie shakes, op die manier zal het proces snel op gang gebracht worden waardoor je vrij gemakkelijk kilo’s kwijt zult raken, wanneer je dit liever niet wilt kan je de avond maaltijd gewoon blijven gebruiken in aangepaste stijl; niet teveel zout, geen vette vleessoorten en het liefst niet aangevuld met aardappelen, rijst of pasta. Wanneer je dit toch wilt eten, neem dan een volkoren variant en let op je porties. Na verloop van tijd zal je gaan afbouwen met de shakes en weer normaal gaan eten. Probeer dan eiwitrijk te blijven eten of je eetpatroon aan te blijven vullen met een shake zo nu en dan. Op die manier kan je je gewicht gemakkelijk onder controle blijven houden zonder dat je hier heel erg veel voor hoeft te doen.

eiwitdieet

Let wel op! Het gebruik van (kunstmatige) suikers, alcohol en volvette producten wordt ten zeerste afgeraden tijdens een eiwitdieet!